Een positieve mindset…hoe doe je dat?

Hoe voorkom ik dat negatieve gedachten en emoties mijn dagelijks functioneren bepalen?

Ja, ook ik heb regelmatig negatieve gedachten of emoties. Over grote zaken maar ook over kleine futiliteiten.

Herken jij je in het volgende?

 • gevoel van eenzaamheid door thuiswerken zonder collega’s
 • frustraties over beleid dat focus legt op wat er allemaal niet kan en mag. I.p.v. de nadruk leggen op wat er wèl gedaan kan worden om op een positieve manier als maatschappij en wereld sterker te worden
 • boosheid over (plastic) afval dat gedumpt wordt in de natuur
 • verontwaardiging over het niet-bestaan van een suikertax 
 • irritatie over alweer een volle wasmand of spullen in huis die niet opgeruimd zijn
 • stress over de tijd die voorbij vliegt en mijn to-do lijst die nog lang niet af is

Hoe zorg ik voor een positieve mindset en flow?

Ik deel hier 5 tools die mij helpen en waarvan ik overtuigd ben dat ze jou ook kunnen helpen.

 1. De natuur opzoeken, een wandeling maken, een ronde fietsen of hardlopen of paardrijden. Zet je telefoon op vliegtuigmodus, geen muziek of andere prikkels. Gebruik je zintuigen, voel de wind, ruik de bomen en planten, kijk om je heen. Dit geeft rust en ontspanning, stimuleert je creativiteit en geeft inspiratie.
 2. Dankbaar zijn, iedere dag bewust stilstaan bij 3 dingen waar je dankbaar voor bent. Dit kan door een dankbaarheidsboekje bij te houden. Ikzelf ben niet zo van de journals maar benoem de dingen waarvoor ik dankbaar ben in gedachten. Deze kunnen klein of groot zijn. Bijvoorbeeld dankbaar voor een lekkere maaltijd, een verrassend telefoongesprek, mijn innerlijke kracht etc.
 3. Zelf actie ondernemen en “achter het stuur gaan zitten”. Dus denken in oplossingen, zoeken naar mogelijkheden en dit omzetten in doelgerichte acties. Mensen inspireren door zelf het goede voorbeeld te leven.
 4. Jezelf omringen met mensen die dezelfde missie hebben om elkaar te inspireren en te versterken. Momenteel digitaal maar binnenkort ook zeker weer fysiek.
 5. Werken met haalbare dagdoelen, 1 groter doel plannen waar ik in de ochtend mee start en maximaal 3 kleine doelen die makkelijk en snel haalbaar zijn. Soms komen er onverwachte dingen op je pad. Je hebt altijd een keuze. Het kan zijn dat je op dat moment niet voor je dagdoel kiest maar voor iets anders dat belangrijker is. Straf jezelf niet aan het einde van de dag voor het niet behalen van je doel maar kijk wat er allemaal wel gelukt is. Morgen weer een nieuwe dag.
Actief bezig zijn in de natuur met PULLKA, genieten van de sneeuw, rust en de natuur.

 

Ik ben dankbaar voor de wijze lessen die ik tijdens mijn leven heb geleerd door diverse opleidingen (waaronder NLP en de Oersterk coach opleiding), de ervaringen tijdens mijn carrières in het Radboud UMC en als zelfstandig ondernemer en de reizen die ik gemaakt heb. 

Door deze lessen heb ik bovenstaande, en andere tools makkelijk kunnen integreren in mijn leven en kan ik met trots zeggen dat een positieve mindset mij kenmerkt.

Ik zou het leuk vinden om in de comment of via een mail te lezen hoe jij je positieve mindset versterkt.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *